Local

Viziune

Viziunea EESTEC Bucharest este de a ajuta studenții să își construiască viitorul.

Misiune

Misiunea noastră este să dezvoltăm proiecte în parteneriat cu instituții academice, companii și alți actori din domeniu pentru a ajuta studenții să își identifice și să își valorifice potențialul.

Valori

  • Pasiune
  • Entuziasm
  • Profesionalism
  • Spirit de echipa
  • Integritate

Structura Organizatie

ADUNAREA GENERALĂ

Adunarea Generală este formată din toţi membrii EESTEC, fiind principalul organ de decizie al organizaţiei.

 

Membru Junior:

Sunt persoanele care au trecut de programul de mentorat sau cei care au pierdut statutul de Senior Member.

 

Membru Senior:

Sunt toţi acei membri care au avut statutul de Junior Member şi au primit recomandarea Vicepreşedintelui de Resurse Umane, cu consimţământul membrilor Board-ului, datorită activităţii în scopul atingerii obiectivelor organizaţiei.

 

BOARD

 

Preşedintele

Reprezintă interesele şi imaginea organizaţiei în relaţia cu mediul exterior.

 

Vicepreşedintele de Relaţii Publice

Ajută la stabilirea şi menţinerea unor linii de comunicare, înţelegere şi cooperare între organizaţie şi partenerii acesteia.

 

Vicepreşedinte de Resurse Umane

Contribuie la construirea unui mediu de prietenie şi respect reciproc între membri. Se ocupă de partea de recrutare, integrare, evaluare şi motivare a membrilor organizaţiei.

 

Trezorier

Este persoana care se ocupa de gestionarea resurselor financiare ale organizatiei, se ocupa de partea juridica si de asemenea coordoneaza campaniile de Fundraising cu scopul strangerii fondurilor necesare pentru evenimentele din anul respectiv.

 

Persoana de contact

Are datoria de a menține și consolida relațiile de prietenie cu celelalte comitete locale.

Departamente

 

PR (Public Relations)

"Relațiile publice reprezintă un proces de comunicare strategică, ce construiește relații reciproc avantajoase între organizații și publicul lor”. PR-ul definește reputația unei organizații (rezultatul a ceea ce faci tu, a ceea ce spui tu, a ceea ce spun alții despre tine).

  

 

FR (Fundraising)

Fundraising-ul este o activitate esentiala pentru toate ONG-urile. Este procesul prin care atragem resursele necesare pentru buna desfasurare a evenimentelor noastre.

Intr-un proiect EESTEC, prima discutie despre Fundraising apare imediat dupa propunerea temei. Proiectele trebuie sa fie fezabile din punct de vedere al FR-ului. De asemenea, atunci cand se incepe conceperea unui proiect nou, de stabileste si o strategie de FR, aceasta presupunand:

  • brainstorming teme evenimente;
  • crearea unui buget si a pachetelor de sponsorizare;
  • crearea unei mape de prezentare;
  • contactare companii - pentru stabilire de colaborari in cadrul evenimentelor (prin e-mail, telefonic si intalnire personala).

Pe langa campaniile de Fundraising organizate pentru obtinerea resurselor financiare si logistice pentru evenimente, in cadrul departamentului se organizeaza si sesiuni de training-uri si teambuilding-uri. In functie de nevoile membrilor am organizat training-uri de Body Language, Networking, Research, Improvisation, etc.

 

 

HR (Human Resources)

HR este cu și despre oameni, principala resursă a EESTEC.

Este de datoria acestui departament sa asigure necesarul de oameni pentru fiecare activitate,  sa aibă o viziune de ansamblu asupra tuturor proceselor din organizație și să intervina atunci cand sunt probleme.

Departamentul de HR se ocupă cu recrutarea, integrarea, motivarea, evaluarea și transferul de cunoștințe în rândul membrilor organizației.

 

Principalele evenimente EESTEC

Workshop

Workshop-urile  sunt evenimente academice care oferă posibilitatea studenților de a intra în contact timp de o săptămână cu specialiști din domeniu, în cadrul unor dezbateri pe teme de actualitate din domeniul tehnic sau soft skills. Principalele componente ale workshop-urilor sunt prelegerile, aplicațiile practice și exercițiile, susținute de reprezentanți ai firmelor, facultăților sau centrelor de cercetare.

Exchange

Exchange-urile sunt evenimente non-academice, menite să facă legătura între tinerii din toate colțurile Europei, fără a se ține cont de granițe economice și sociale. În timpul acestor evenimente multiculturale, participanții au șansa de a se familiariza atât cu realitatea universității din țara respectivă, cât și cu aspectele culturale ale țărilor europene. Exchange-urile oferă posibilități nelimitate organizatorilor, care au astfel șansa de a prezenta specificul, tradițiile și obiceiurile locale.

ICE

Acesta este un weekend motivational, un weekend de team building organizat dupa perioada de recrutari si mentorat. In cadrul acestuia se tin training-uri pentru dezvoltare personala, activitati de integrare si interactiune intre membri, cladindu-se astfel baza noilor EESTECeri.

PoliQuest

Concurs de supravețuire. Reprezintă prima probă de team building pentru membrii noi. Se desfășoară în campusul Universitatii Politehnica din Bucuresti, fiind un joc de echipă. Fiecare are la dispoziție o hartă cu diverse probe si un timp in care acestea trebuiesc indeplinite. Pentru terminarea jocului trebuie să treacă de fiecare probă și să înfrunte provocarea pentru a nu primi penalizare.

Hobom (Handover Board Meeting)

După alegerea noului Board are loc o ieșire de un weekend în care Board-ul vechi predă ștafeta noului Board și se stabilește un plan de proiecte, schimbări și evenimente pentru anul ce vine.

20155641_1832767816734246_1566746446984846245_n

Gala EESTEC este un eveniment cu un mare impact atât intern, cât şi extern, scopul acesteia fiind de a prezenta potenţialilor parteneri activitatea noastra, ce evenimente am organizat până acum şi care sunt planurile noastre de viitor. De asemenea, îi premiem pe toți cei care ne-au sprijinit în realizarea evenimentelor noastre (parteneri anuali, parteneri principali,  sponsori, parteneri media, logistici și academici), precum si membrii nostri care au avut un impact remarcabil in cadrul organizatiei scopul acesteia fiind de arăta potenţialilor parteneri cine suntem, ce evenimente am organizat până acum şi care sunt planurile noastre de viitor. De asemenea, îi premiem pe toți cei care ne-au sprijinit în realizarea evenimentelor noastre (sponsori, parteneri media și academici). Anul acesta, Gala va avea loc pe 7 decembrie, iar locația va fi precizată în curând.

IMG_2799

EESTEC Hour are loc în fiecare an pe data de 2 iunie, la ora 19:00, în toate Comitetele Locale din Europa. Noi ne dorim să împărtășim cu cât mai mulți oameni spiritul EESTEC, motiv pentru care ne strangem toți într-un parc sau în cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, unde desfasuram activitati de socializare cu cei de jur, interactionam cu cat mai multi oameni, ne jucam, dansam si cantam.

EESTEC Day este ziua în care atât membrii activi, cât şi cei alumni vin pentru a  sărbatori înființarea LC Bucharest (22 aprilie 2003).

 

12289651_1125534940814503_7546274517634786191_n