eowe

Axway–EESTEC Olympics – Winter Edition

Posted on Posted in Evenimente, Portofoliu
Data desfasurare: 16 Decembrie 2006

In perioada 16-17 decembrie 2006 EESTEC Bucharest organizeaza “AXWAY EESTEC Olympics – Winter Edition”, prima competitie de acest gen din Romania avand la baza ideea unui adevarat maraton de programare. Pe o durata de 24 de ore, 15 echipe a cate 3 membri, studenti pasionati de calculatoare, vor concura … In perioada 16-17 decembrie 2006 EESTEC Bucharest organizeaza “AXWAY EESTEC Olympics – Winter Edition”, prima competitie de acest gen din Romania avand la baza ideea unui adevarat maraton de programare.

Pe o durata de 24 de ore, 15 echipe a cate 3 membri, studenti pasionati de calculatoare, vor concura intr-un spatiu special amenajat din Universitatea Politehnica Bucuresti avand la dispozitie un calculator de echipa si toate mijloacele necesare indeplinirii task-ului propus. Participantii se vor califica in faza finala in urma unei preselectii care va avea loc in data de 13 decembrie si care va consta intr-o proba scrisa cu subiecte de algoritmica, logica si programare.

Prima editie a evenimetului a avut loc in data 20-21 mai 2006 si a reunit la preselectie 53 de echipe, calificandu-se doar 15. Faza finala a presupus realizarea unui algoritm complex (un model de inteligenta artificiala) capabil sa rezolve un joc de tipul ‘Lines’ pus la dispozitie participantilor impreuna cu mediile de programare solicitate. Rezultatele au fost proiectate pe un panou la sfarsitul concursului in fata tuturor celor prezenti. In baza testelor efectuate au fost alese cele 3 echipe castigatoare. Premiile au fost de 800, 400 si 200 euro pentu primele 3 locuri.

Noutatea primei editii a constat in faptul ca desi evenimentul a fost promovat doar in mediul academic din Bucuresti, la concurs s-a inscris si o echipa din Cluj Napoca (echipa care a reusit in final sa castige premiul cel mare).

Evaluarea concurentilor va fi facuta de specialisti in domeniul dezvoltarii software din cadrul Axway, sponsorul principal al competitiei. Primele 3 echipe clasate vor primi premii in bani, iar restul participantilor vor beneficia de diplome de participare, tricouri si cani cu sigla evenimentului.