eo

Axway–EESTEC Olympics

Posted on Posted in Evenimente, Portofoliu
Data desfasurare: 20 Mai 2006

Axway-EESTEC Olympics este o competiţie care are ca scop evidenţierea celor mai buni studenţi în domeniul programării din toate universităţile bucureştene. Se doreşte ca acest eveniment să constituie o metodă prin care tinerii talentaţi să se poată face remarcaţi, evenimentul reprezentând totodată o şansă în plus pentru ca cei mai buni să îşi exerseze cunoştinţele acumulate în domeniu de-a lungul timpului.

Axway-EESTEC Olympics este în primul rând o alternativă a metodelor de verificare a cunoştinţelor tehnice şi pune accentul şi pe capacităţile intuitive şi imaginaţia competitorilor, ghidându-se în mod special după principiul „learning by doing”.

Competiţia îşi propune să promoveze spiritul de competitivitate şi profesionalism în rândul studenţilor care îşi doresc să devină specialişti în domeniul IT.
Axeway-EESTEC Olympics se va desfăşura în perioada 20-21 mai 2006, în holul Rectoratului UPB, la competiţie fiind aşteptaţi studenţi talentaţi din Universitatea Bucureşti, ASE, Universitatea Tehnică de Construcţii şi Universitatea Politehnica, dar şi din facultăţile particulare. Vor fi selectate 15 echipe de câte 3 membri, în urma unei preselecţii la care vor participa doar căpitanii echipelor.

Formatul concursului este unul cu totul inedit, competiţia desfăşurându-se în decursul a 24 de ore, în care fiecare echipă va avea la dispoziţie doar un calculator, un stand semi-închis în care îşi vor desfăşura activitatea şi serviciu complet de catering oferit de organizatori pe toată durata celor 24 de ore. Se încearcă astfel să se stimuleze inventivitatea şi creativitatea competitorilor, încurajându-se spiritul de echipă pentru a pune în practică toate abilităţile necesare unui bun programator.
Tema va fi astfel aleasă încât implementarea într-un anumit limbaj de programare să nu limiteze posibilităţile de participare ale anumitor studenţi. Va fi disponibilă o gamă largă de produse software astfel încât să le fie cât mai uşor participanţilor, nerestricţionând în niciun fel posibilităţile de exprimare a vreunuia dintre ei. Se încurajează astfel formarea unor echipe din studenţi care să aibă cunoştinţe cât mai variate, pentru a putea fi realizată şi rezolvată o temă cât mai complexă. De asemenea, fiecare echipă se va putea folosi de documentaţie şi de materiale auxiliare.

Premiile sunt substanţiale cunoscându-se la ora redactării articolului că valoarea lor va depăsi 4000 de euro: premii în bani şi surprize pe care organizatorii le pregătesc. De asemenea sponsorul principal al concursului, compania Axway, membră a Sopra Group, va face şi oferte de angajare celor merituoşi, competiţia putând fi astfel considerată şi un bun de “interviu” .