belinked

BeLinked

Posted on Posted in Evenimente, Portofoliu

Data desfasurare: 28 Aprilie – 16 Mai 2013

 

Aflat la prima editie, BeLinked este un eveniment international organizat cu scopul de a furniza informatii dintr-un domeniu revolutionar pentru anul 2013 – Internet of Things. Avand ca motto BeLinked with the future!, evenimentul a avut ca obiective educarea studentilor cu profil tehnic in domeniul IoT, oferind un sprijin in a-si imbunatati cunostintele referitoare la interconectarea dintre persoane, dispozitive electrice si aplicatii.

 

Structura evenimentului:

 

Conferinte: 28-29 aprilie in Universitatea Politehnica Bucuresti

Ziua 1 – Internet of Things. Web of Things. Marketing & In search of the incredible

Ziua 2 – iBeacon. La cumparaturi in viitor. Sensing Enterprise – Horizon 2000

 

Workshop-ul a avut loc in perioada 12-16 mai, tot in Universitatea Politehnica Bucuresti, constand in dezvoltarea unei aplicatii numita “Adopta o Floare” :Aplicatia reprezinta o floare intr-un ghiveci care este conectata la unul sau mai multi senzori care masoara diversi parametri importanti pentru cresterea in conditii optime. La workshop au fost alesi 26 de participanti romani si 10 studenti straini, formand 12 echipe de 3 oameni..


Evenimentul si-a propus aducerea laolalta atat a unui numar semnificativ de studenti straini din intreaga Europa, manifestand in acelasi timp si un mare interes pentru tinerii romani. Prin aceasta se urmărește nu numai descoperirea diferențelor și valorilor altor culturi europene, dar și crearea unor legături sociale și profesionale între tinerii europeni având interese comune.
Partenerii evenimentului au fost: ASUS, EEU Software, Mobixera, RoboFun, facempromo.ro, Tymbark, Aqua Carpatica, iar parteneri academici Universitatea Politehnica Bucuresti, Cisco, Oracle si TechSoup. In zona de promovare, BeLinked i-a avut ca sustinatori pe BuzzCamp, Radio Lynx, Hipo, Regie Live, Akcees, IQool si LivePR.