eac5

Energy, Always a Challenge 5

Posted on Posted in Evenimente, Portofoliu

Data desfasurare: 15 – 24 Aprilie 2015

 

Inca de la prima editie, “Energy, Always a Challenge” a avut ca scop atat accesul la sesiuni practice, cat si aducerea in atentia studentilor a celor mai recente provocari cu care se confrunta domeniul energetic din Romania, dar si constientizarea celor mai importante provocari din acest domeniu. Alaturi de partea tehnica, in a cincea editie a acestui eveniment EESTEC si-a propus includerea unei laturi sociale: MagiCAMP.

 

Viziunea EESTEC LC Bucharest este de a ajuta studentii sa isi construiasca viitorul. Astfel, “Energy, Always a Challenge V” le-a oferit acestora nu doar sansa de a capata cunostinte in domeniul energetic, ci si ocazia de a-si vedea munca pusa in practica, in folosul societatii. Dimensiunea sociala a evenimentului nostru a venit ca o motivatie in plus pentru participanti, dar si ca o asigurare a calitatii si utilitatii sistemului dezvoltat de ei in cadrul workshop-ului propus de EESTEC.

 

Rezultatul workshop-ului a constat in implementarea unei platforme sustenabile pentru generarea de energie electrica. Platforma integreaza un sistem de panouri fotovoltaice prin care asigura energia de minim 1kWh. Astfel se reduc costurile de intretinere, si totodata, creaza un suport cu potential de extindere pentru cei de la MagiCAMP.

 

Structura:

  • Conferinta (15-17 aprilie)
    • a cuprins panel-uri dedicate atat situatiei actuale din domeniul energetic, tendintelor din viitor in aceasta industrie, cat si perspectivele unei cariere in acest sector.
  • Workshop (20-24 aprilie)
    • in cadrul carora participantii au realizat, sub indrumarea specialistilor in domeniu, un sistem energetic bazat pe panouri fotovoltaice.