eac4

Energy, Always a Challenge IV

Posted on Posted in Evenimente, Portofoliu

Data desfasurare: 20 – 29 Noiembrie 2013

 

Energy Always a Challenge este un workshop internaţional care a devenit tradiţie în EESTEC Bucharest, fiind la cea de-a patra editie. Evenimentul îşipropune furnizarea unor informaţii cât mai variate din domeniul energetic, ce vizează atât studenţii români cât şi pe cei din Europa. Prin dezbaterea unor subiecte diversificate, dar în aceeaşi masură de larg interes în raport cu grupul ţintă, s-a dorit prezentarea intr-o manieră interactivă tendinţele energetice actuale şi importanţa lor în ceea ce priveşte Energia Regenerabilă.

 

Structura evenimentului a cuprins:

 

Saptamana 1 – conferinte

Ziua 1. Tranziţia de la combustibili fosili la combustibili ecologici. Tratatul de la Kyoto.

Ziua 2. De la Inovaţie la Implementare. Certificate Verzi.

Ziua 3. Surse de Energie Verde în România. Studii de Caz.

 

Saptamana 2 – workshop international

Pe parcursul a patru zile, s-a dorit integrararea în Sistemul Energetic Naţional a unei Surse Regenerabile de Energie. Workshop-ul a presupus lucrul cu mediul software SCADA, având ca rezultate nu doar familiarizarea cu mediul de lucru şi dezvoltarea cunoştinţelor participanţilor, ci şi o soluţie viabilă raportată la tema propusă.

 

Evenimentul susține diversitatea culturală, facilitând comunicarea și schimbul de idei între studenți din medii culturale distincte, prin conferințe și seminarii interactive și exerciții de team-building. Proiectul aduce beneficiul experienței internaționale, oferind ocazia participanților de a împărtăși idei într-un context larg, european, ce va culmina cu un weekend motivațional cuprinzând o seară interculturală, „International Night”. Prin aceasta se urmărește nu numai descoperirea diferențelor și valorilor altor culturi europene, dar și crearea unor legături sociale și profesionale între tinerii europeni având interese comune.

 

Partenerii editiei a IV-a a Energy Always a Challenge au fost: Petrom, CEES, Schneider Electric, Dacom Impex, sponsori Eximprod Grup, Adrem Invest, Tymbark, Danone, Tractebel, iar parteneri academici Universitatea Politehnica București, Institutul Asper România, Romelectro si Ciga Energy.