Code Fest@BCR – Code to the Clouds!

Posted on Posted in Stiri

Marti, 26.03.2019, am organizat primul HACKHATON – Code Fest@BCR, Code to the Clouds!, alaturi de partenerii nostri de la EESTEC Bucuresti, organizatie non-profit, care, prin activitatile sale, se adreseaza si pregatesc studenti din universitati cu profil tehnic. Evenimentul a avut o durata 12 ore, dintre care sase au testat abilitatile de programare, creativitatea, viziunea si cunostintele echipelor participante.

Untitled

Am avut 24 de participanti, din opt echipe, atent selectionati in urma testelor si interviurilor tehnice. Acestia au dezvoltat 8 mini-aplicatii pe teme primite la inceputul concursului de la echipa noastra de IT. Temele au inclus functionalitati simplificate ale unor produse bancare curente si a existat deschidere pentru folosirea oricaror tehnologii de programare. In cadrul evenimentului, colegii nostri – Dan Cristea, Radu Coman, Cristian Necula si Daniel Turcu – au fost mentori tehnici, sprijinind echipele si oferindu-le idei de arhitectura de mini-aplicatii si sugestii de simplifacre a codului, cand studentii se aflau in impas.

Va dam cateva exemple de functionalitati: identificarea unica a unui client in 2 pasi pentru a putea efectua o tranzactie, OCR-izarea datelor de pe cartea de identitate pentru identificarea clientilor in sistemele bancii, adaugarea unui nou angajat intr-o echipa si posibilitatea de a oferi feedback.

La finalul concursului, fiecare echipa a avut ocazia de a-si prezenta creatiile si de a le testa live, alaturi de mentori. Toate mini-aplicatiile au fost WOW, iar colegii nostri mentori au avut o sarcina grea in a delibera si premia echipele. Am premiat: cea mai completa aplicatie, solutia cea mai usor de integrat si platforma cu cea mai prietenoasa interfata. Alaturi de premii, am oferit echipelor castigatoare si un voucher pentru fiecare membru, prin care isi  poate valida locul in intership-ul nostru de vara, IT.Academy@BCR. Aici vor afla mai multe informatii de la mentori inspirationali, alaturi de care, pas cu pas vor rezolva de la task-uri simple la integrari de functionalitati care vor fi folosit in exploatarea aplicatiilor bancare.